Kupi ulaznicu

Novosti

Pridružite nam se u igri i slavljenju umjetnosti, doživite „ne-viđene“ užitke i neka nova iskustva iz našeg bogatog „svakonoćja“.

Premijera predstave!

28.11.2023. na Sceni Vidra, nova predstava Kazališta slijepih i slabovidnih "Novi život", prema tekstu Anamarije Budimir -
VARIJACIJE

režija: Dražen Krešić

IGRAJU
Marijo Glibo
Andrej Drenski
Anita Matković
Ružica Drenski

Predstava “Varijacije” iako inspirirana slavnim “Stilskim vježbama”, ne pretendira na njenu kultnost i originalnost, nego teži humorističnom prikazivanju jedne situacije u tramvaju iz raznih perspektiva pri čemu onda situacija poprima različite obrise. Glumci kazališta slijepih i slabovidnih Novi život sastali su se ovaj put u sastavu s Marijom Glibom, Anitom Matković, Ružicom Drenski te suradnikom Andrejem Drenskim kako bi stvorili dinamične i glumački izazovne prizore te tako rekonstruirali jedan neobičan susret osobe s albinizmom i mladog trepera u tramvaju broj četrnaest. A u četrnaestici ima svega; pjesnika, kvaziintelektualaca, turista - oni su istodobno svakodnevni i posve nerealistični, dok svi žele jedno, a to je ispričati svoju stranu priče. Mijenjanje žanrova, igranje sa stereotipima i aktualnostima te apsurdnost odlike su kojima se pritom pozabavljaju. Pod redateljskom palicom Dražena Krešića i tekstom i dramaturgijom Anamarije Budimir, “Varijacije” je predstava koja može zabaviti sve uzraste i ukazati nam na komediju svakodnevnih interakcija.