Kupi ulaznicu

Suzana Bliznac

Svijet nisam baš ugledala, ali mogla sam ga predočiti onako kako samo ja osjećam – 20. lipnja 1985. godine. Što me sve čekalo, nisam ni slutila... Ali oduvijek sam znala da ću taj život naučiti voljeti, bez obzira na sve…

Galerija Suzana Bliznac portret Cirkuski slonić Charlie - Suzana Bliznac, Vojin Perić E. IONESCO: Ćelava pjevačica - Igor Kučević, Suzana Bliznac

Moja obitelj mi je pomogla da vjerujem: moj otac, moja majka, sestra i dvojica braće. Život počinje pisati moju priču u dvjema državama – u Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj. U njima sam pronašla svoje utočište, od ranog djetinjstva pa do današnjeg dana.

Dobrodošli u moj sadašnji svijet!
Studij novinarstva, pozornica i knjige… moje su svjetlo… Kažu da je sreća u malim stvarima… tako i ja mislim… znam. A neke stvari me posebno uveseljavaju. Mogla bih stalno pjevati… To je najbolji lijek za ljepši dan. Ne vidim, ali obožavam svijet. Spremna sam za svaki novi sat. Poletjeti… biti slobodna.

Pa evo nekih "ozbiljnijih" akcija moga "JA": sudjelovanje u predstavama prema Boalovom teatru, rad na projektu: "Slušam, dakle vidim" (kino projekcija za slijepe), uloga u predstavi "Cirkuski slonić Charlie", itd.

Miris me opčinjava. Lijep miris znači sigurnost, nadoknadu onoga što nemamo.

Ja nisam stvorena za sjedenje. Ja se ne zatvaram u sobu i čekam. Moji zidovi su posvuda. To je polje mog života. Izraz lica odaje osobu - smiješak, molim! Ja mogu zamisliti da je sve ružičasto, kada to osjećam. Mogu osjetiti i svježinu zelene boje… i svih drugih boja. Moj život jest obojen, ali samo ja znam kako on izgleda. Ja opipavam slova i pružam ruke svijetu oko sebe... Tako upoznajem ljude, tako putujem. Otkad znam da postojim.

JA sam sretna što sam JA.

Uloge u predstavama

2