Kupi ulaznicu

BIT Festival 2023

12. međunarodni festival kazališta slijepih i slabovidnih BIT (Blind in Theatre – Slijepi u kazalištu) Zagreb, 09.10. - 13.10. 2023.

Hezi Eliyahu: ČUVAR BLOKA 11

OTKAZANO!

 

Kazalište Na Lagaát osnovali su Adina Tal i Eran Gur 2002. godine kako bi se gluho-slijepe osobe putem kazališne pozornice uključile u društvo te promicale svoja prava, talente i čežnje. Danas se na našem repertoaru nalazi šest različitih predstava u kojima glume slijepi, slabovidni, gluhi, osobe oštećena sluha, gluho-slijepi, kao i glumci koji vide i čuju. Od svog osnutka, kazalište Na Lagaát publici pruža kulturno i socijalno iskustvo te istovremeno podiže svijest o problemima s kojima se suočavaju ljudi s teškoćama. Cilj nam je potaknuti promjene u društvu.

AUTORI I GLUMCI

Dramaturg
Hezi Eliyahu, inspirirano istoimenom knjigom Amira Haskela
Režija
Tal Mazor
Scenografija
Tal Mazor, Hezi Eliyahu
Kostimografija
Tal Mazor, Hezi Eliyahu
Glazba
Effi Shoshani

Uloge
Hezi Eliyahu

Monodrama temeljena na istinitoj priči o Yakovu Gozalchiku koji je preživio holokaust služeći kao kapo bloka 11 u koncentracijskom logoru Auschwitz.
Predstava iz prve ruke opisuje kako se Yakov nosio s nemogućom situacijom koja mu je nametnuta; prikazuju se značajni trenuci njegovog života, počevši u poljskom gradu Krynkiju, zatim njegovo preživljavanje tijekom Drugog svjetskog rata te, naposljetku, kako su se prema njemu odnosili nakon što se doselio u Izrael.
Emotivna srcedrapajuća predstava koja govori o predrasudama, ljudskoj sklonosti da kategoriziramo i osuđujemo, o moći instinkta za preživljavanje te snažnoj želji za životom.

Trajanje predstave: 60 minuta
Jezik: hebrejski, sa titlom na engleski

 

Kupite ulaznicu