Kupi ulaznicu

BIT Festival 2023

12. međunarodni festival kazališta slijepih i slabovidnih BIT (Blind in Theatre – Slijepi u kazalištu) Zagreb, 09.10. - 13.10. 2023.

EXTANT EVOLUCIJA

Sljedeća generacija slijepih i slabovidnih kazališnih umjetnikau Ujedinjenom Kraljevstvu 

 

 

EXTANT je profesionalna vodeća britanska skupina izvedbenih umjetnosti za slijepe i slabovidne te kazališne umjetnike. Sa svojim predstavama idu na turneje i održavaju treninge kod kuće, no i u inozemstvu. Riječ „extant“ (koji još postoji) suprotnog je značenja od riječi „extinct“ (koji je izumro). Skupinu je 1997. godine osnovala Maria Oshodi, zajedno s grupom profesionalnih umjetnika s oštećenjima vida. Cilj im je boriti se protiv nevidljivosti slijepih i slabovidnih umjetnika, istražiti nova kreativna područja te postati dinamičan politički prostor za izražavanje i slavljenje načina na koji oštećenje vida doprinosi izvedbenoj umjetnosti.

 Extant Evolucija: Sljedeća generacija slijepih i slabovidnih kazališnih umjetnika u Ujedinjenom Kraljevstvu

 Okrugli stol pod vodstvom umjetničkog voditelja pripravnika Extanta te dva umjetnika suradnika Extanta, bivši i sadašnji, bavit će se temom inovacija u kreativnom pristupu, radu u novom okružju nakon pandemije COVID-19 i nakon Brexita te o onome što očekuje trenutnu generaciju slijepih i slabovidnih kazališnih umjetnika u UK-u. Razgovarat ćemo o Extant Evoluciji, inovativnom programu za preuzimanje vodstva kako bi se pronašao odgovor na podzastupljenost umjetničkih voditelja s invaliditetom. Nudimo Extant kao centar za brigu i zastupanje gdje se budući umjetnički voditelji mogu obrazovati uz podršku, u sigurnom okruženju i proširiti svoje kreativne ideje, naučiti više o industriji te pomoći u stvaranju budućnosti skupine.

Trajanje:  60 min
Jezik:  engleski