Kupi ulaznicu

BIT Festival 2023

12. međunarodni festival kazališta slijepih i slabovidnih BIT (Blind in Theatre – Slijepi u kazalištu) Zagreb, 09.10. - 13.10. 2023.

EOIN COLFER: ANA LIZA I VESELA ORDINACIJA

 

KAZALIŠNA UDRUGA MIST
Kazališna udruga MIST Kazališna udruga MIST djeluje od 2007. godine. Cilj djelovanja udruge je uključivanje djece i mladih, a kako smo inkluzivna udruga i djece i mladih s poteškoćama u kreativni čin dramskog stvaranja. Uključivanje u ovakve aktivnosti je poticaj za dalji razvoj, dovodi do unaprjeđivanje i razvijanje životnih vještina, osnaživanja pojedinaca, bolje socijalne uključenosti, čime se promiče jednakopravnost, podiže kulturna svijest, izražavanje pojedinca…. Tijekom godina ostvarili smo radioničkim dramsko pedagoškim procesom niz projekata - predstava. Naši projekti redovito se bave društveno važnim temama usmjerenima djeci („Drugačiji si, to je baš cool“, ,,Ana Liza i vesela ordinacija"; ,,Pjegavica lva“, itd.), ili nastojimo dati prednost hrvatskim autorima (Jelena Pervan: ,,Pjegava lva“; Ana Đokić Pongrašić: ,,Vitez željeznog srca", ,,Ja, zvekan", ,,Grozdana na zrnu papra"), koristimo se i hrvatskom baštinom (,,Pričaooovnica", "Tajna orlove krune") u dramaturgiji, kostimografiji, scenografiji. Od 2008. godine s CKI Maksimir ostvarujemo suradnju na godišnjoj razini, te u prostorima Centra organiziramo izvedbe predstava i provedbu radionica.

AUTORI I GLUMCI

Autor / Eoin Colfer
Režija / Maja Lay
Scenografija i kostimografija / Ana Biondić
Autor glazbe / Ivan Marojević
Dizajn promo materijala / Roberta Stanić
Stručno vodstvo i organizacija / Anita Matković

IGRAJU
Dajana Biondić
Matija Major
Anita Matković

Predstava „Ana Liza i vesela ordinacija“ rađena je po ilustriranoj knjizi „Anna Liza and the Happy Practice“ (prvo izdanje Barrington Stoke Ltd., 2016., UK) poznatog irskog autora Eoina Colfera. Predstava se bavi problemom mentalnog zdravlja i načina na koji djeca percipiraju tu problematiku. Ana Liza želi postati doktorica kao što je i njezina mama. Ali ne bilo kakva doktorica, nego doktorica za mozgove – psihijatrica. No, biti doktor, i to psihijatar, nije baš lako, a Ana Liza će to shvatiti kada upozna Edija, dječaka koji je tužan zbog vrlo jednostavnog razloga – jer je njegov tata tužan. Kako riješiti taj problem? Pogledajte domišljatu Ana Lizu i kakve sve ideje padaju na pamet toj djevojčici. Možda ste baš vi jedna Ana Liza?

Trajanje predstave: 35 minuta
Jezik: hrvatski

Kupite ulaznicu