Kupi ulaznicu

BIT Festival 2023

12. međunarodni festival kazališta slijepih i slabovidnih BIT (Blind in Theatre – Slijepi u kazalištu) Zagreb, 09.10. - 13.10. 2023.

WILLIAM SHAKESPEARE: ROMEO I JULIJA

 

THETTIS

Skupina „Thetis“ osnovana je 2016. U početku su organizirali zabavne priredbe i kratke kazališne predstave predstavljajući dva različita komada godišnje. Sudjelovali su na natjecanjima i festivalima o ravnopravnosti spolova diljem  zemlje te osvajali nagrade i priznanja. Okušali su se u različitim žanrovima, komedijama, dramama i mjuziklima koji su bili spoj dramske kreacije rumunjskog i međunarodnog klasičnog autora. Sudjelovanje na BIT festivalu posebno je iskustvo za skupinu „Thetis“ te su ponosni što su prepoznati i mogu sudjelovati na jednom tako prestižnom događaju.

AUTORI I GLUMCI

Autor
William Shakespeare
Režija, scenografija, kostimografija
Teodora Sarbu
Glazba
Gerard Presgurvic
Ostalo osoblje:
Iulian Iova
Uloge
Romeo – Iulian Iova
Julija – Mariana Globaru
Princ Verone - Nicolae Rusu
Gospodin Capulet – Ionel Radu
Gospođa Capulet – Liliana Radu
Gospođa Montague – Elena Panait
Dadilja – Dana Vranceanu
Thybalt – Cosmin Mihale
Mercutio – Mircea Solcanu
Benvolio – Bogdan Ciupic
Paris – Teodora Sarbu
Svećenik – Cosmin Mihale
Duh smrti – Irina Marinciu

Vječna priča o mladom zaljubljenom paru, koju je Shakespeare tako prekrasno i emotivno opisao, dovodi Romea i Juliju na pozornicu Festivala. Komentari su suvišni jer svi znaju kako ide priča u kojoj je mržnja između dviju plemenitih obitelji dovela do smrti dvoje mladih i nevinih ljubavnika. Svi prisutni likovi, bili oni pozitivni ili negativni, pridonose ovoj borbi dobra protiv zla, ljubavi protiv mržnje. Razvoj događaja odgovara svom vremenu u kojem još postoji ljubav, ali, nažalost, postoji i mržnja. Gledatelji će imati priliku otputovati u to daleko vrijeme, osjetiti da je ljubav prekrasna, važna i možda će je više cijeniti. Ova predstava iskaz je ljudskosti, nježnosti i ljubavi.

Trajanje:  120 minuta
Jezik:  rumunjski

Kupite ulaznicu